torsdag 9 december 2010

Grönt!!!

Ååååh vad jag längtar efter grönt! Tur att jag har mina myrtenklot att titta på och pyssla med i vinterträdgården! Ute är det väldigt, väldigt ogrönt... Snön har sjunkit ihop lite eftersom det de senaste dagarna varit temperaturer runt nollan, men den ligger envist kvar.


I vinterträdgården finns även bl a rosmarin och lagerblad. 

Mina kransar slukade inte all rosmarin som ni kan se, och tur var det tyckte maken som är kock i huset. Dessutom finns det faktiskt en rosmarinplanta till, så det så. Lagerbladen används också i matlagningen, men där är tillgången betydligt större än efterfrågan (kanske för jag inte har gjort kransar av den...än).

Nu börjar det bli kallare igen, 7 minusgrader har vi i Lund ikväll.

Trevlig tredje adventshelg!

16 kommentarer:

 1. Dina myrtenklot är fantastiska, välformade och fina:) Min lager har bruna fläckar på bladen, vet inte vad det kan vara.
  Ha en skön tredje advent!

  SvaraRadera
 2. Det ser så himla mysigt o inbjudande ut med kloten.Härligt!
  Kram fr.mig

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag allvarligt överväga att göra om mitt arbetsrum till en vinterträdgård - så himla fint du har det. Och kloten är bara såå läckra. Såg att det ska regna på lördag och sen snö och kallt igen på söndag. Läge för broddar! Ha en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hihi.... trodde det bara var norrlänningar som satte o framför ord.... 'Ogrönt'.... DET ordet gillar jag ;-) Ja, hos mig är det väldigt ogrönt också.... Och inte har jag någon grön myrtenskog i en vinterträdgård att hämta kraft ifrån..... Lyckliga dig! Men vet du Katarina.... Jag köpte en uppstammad myrten för kanske två månader sedan... (tror jag kanske har berättat det) och den LEVER fortfarande.... Jag vakar över den ska du tro. Jag har ett mål, och det är att få den att överleva till sommaren då jag ska ha den ute.... som du har dina... Men lite fjuttigt kommer det ju allt att vara med en endaste ynka, men ack så fin... när man liksom har din 'skog' på näthinnan :-) Men jag har lovat mig själv att om jag klarar den jag har nu i några veckor till, så är jag värd att köpa minst en till i alla fall.

  Fniss... krans av lager... det vore något det!

  Ha det fint i helgen!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Jag längtar också efter att få se trädgårdens vintergrönska igen. Men det lär nog (tyvärr) dröja... Lika full av beundra inför dina oerhört vackra klot blir jag varje gång du visar dem och inte är jag lite avundsjuk på dig som har en vinterträdgård - det står HÖGST på min önskelista! Det är bara makens tid att bygga en som inte vill infinna sig.

  SvaraRadera
 6. Härligt grönt inlägg! Vet du - det är en fröjd att få titta på dina vackra klot! :) Som jag har skrivit tidigare någon gång... Du inspirerar till att springa ut i trädgården och göra nytt! Nu var det ju bara ett problem.. ja, du vet.. det där vita...
  Ha en fin helg!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Vissa har tur;) Som kan njuta av både vitt och grönt:)Här har vi bara vitt...fast erkänner att jag gillar det med.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Just nu känner jag ett stort behov av en vinterträdgård....hmmm.....
  Visst längtar man lite (mycket) efter det gröna....
  Apropå oktobergrått så ville jag illustrera visan...vi här nere i söder har ju det väldigt färggrannt en bra bit in i november också.
  Ha en bra helg ;)

  SvaraRadera
 9. Katrina jag sitter här och med öppen mun oj oj vad fint det är!!!
  Nu kommer jag snart... hi hi
  Skulle verkligen vilja ha en vinterbild. Vi hörs efter jul det lär väl vara vinter då också.
  Vinterträdgård hade inte varit dumt kanske skall försöka få värme i det nya växthuset.
  ha en skön helg och tack för allt fint bjuder på
  Annika

  SvaraRadera
 10. Jag kan se framför mig hur du sitter insvept i en filt i din vinterträdgård och njuter av din myrtenskog samtidigt som snön lyser där ute. Blir allt lite avundsjuk! Tror jag måste försöka övertala gubben min att vinterbona vårt uterum så att jag också kan få det så även om det kommer att ta en himla massa år innan jag kan ha så många klot som du.

  SvaraRadera
 11. Älskar ju det vita, men bara dör av ord och bilder på dina gröna klot o vinterträdgård.

  SvaraRadera
 12. Hvor er de fine dine grønne kugler. Det er dejligt med sådanne smukke, rolige geometriske former, der giver karakter i haven, når de til sommer kan flyttes ud. Det er jo netop som gruppe, at disse kugler kan virke så monumentalt.

  Venlig hilsen
  Jørn

  SvaraRadera
 13. Är man skadad eller är man!? Fniss.... sitter också här i pausen.... inte klokt! Var bara tvungen att titta in....
  Vad säger du... Minnah gjorde överlägst bäst ifrån sig, även om jag alltid haft Jay som favorit... Det kommer bli en rysare.....

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 14. Usch vad avundsjuk jag blir på dina vackra myrten klot.
  Mariana

  SvaraRadera
 15. Men så härligt med all gröna klot......nästan som ute när det är grönt. Jag vill också ha en vinterträdgård!!!

  Jag har mycket att göra på mitt arbete just nu och hemma hinner jag inte sitta vid datorn alls.

  Såg först idag ditt trevliga "graninlägg" där du ju nämner lilla mig. Hi, hi så glad jag blev. Och ja, jag tycker att dina skruttgranar är heta och trendiga och ursnygga.

  Önskar dig en riktigt skön helg.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Vad vackra klot. Underbart. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina