onsdag 8 december 2010

Skruttgranar eller sista skriket?

Jag blev så glad häromdagen när jag såg att Maria med bloggen Almbacken  visade en spretig, kal gran från en tjusig inredningstidning. Aha, mina smågranar kanske inte är så dumma i alla fall...
  
Lite tokigheter måsta man ha! Den första granen har jag "stammat upp" och lagt tallkottar som "marktäckare. Den andra har invaderats av silverfåglar. I den tredje har jag hängt upp färska limeskivor, jaaa den idén har jag stulit rakt av från Charlotte med bloggen Trädgårdsflow. Hennes underbara idéer är verkligen i min smak!

När jag tittade ut genom fönstret idag kände jag inte alls igen mig, vad har hänt???
Snön höll på glida ner från taket och blockerade nästan fönstret! Är detta ett vårtecken?!

Tack för alla snälla och roliga kommentarer om min julgren! Lammöronskulan gjorde jag för nästan en månad sedan (nu hade det varit väldigt svårt att hitta material till den...). Den var verkligen superenkel att göra, jag använde en frigolitkula och ett vanligt limstift!  Förutom att den har torkat ihop lite ser den forfarande ut ungefär som när jag gjorde den. Idén till kulan har jag stulit hos Lotten med bloggen lottens vita och gröna och hos Stina med bloggen Sommar året runt .

15 kommentarer:

 1. Vilket fint "header" du har gjort! :) Lyxigt med hyasinter i vas. Jättefina granar! Nu blir jag också sugen på att gräva fram smågranar. Om man hittar dem under all snö vill säga... Det var ett riktigt lass med snö som är på väg ned... Hoppas du inte har något ömtäligt under.
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 2. Gulliga granar:)
  Vilket snöhäng, nu har det väl rasat, vi har inte haft tö sen snön kom.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jättefina granar...vist ska man testa sig fram och att just du skulle göra en uppstamman ...tja var det någon så är det du..hihihi- Den blev jätte fräck, kanske något jag testar.

  Kram anna

  SvaraRadera
 4. Fina granar! Uppstramad gran käns liksom självskriven hos dig:)! Visade maken granen på Almbacken - lite kul är det ju! Han sa vänligt men mycket bestämt att några "plogbuskar" kommer inte över tröskeln i det här huset. Nähä.... vi får väl se.... lite "extragranar" kan man ju ha!

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 5. Fina bilder du lagt överst på sidan!Charmigt med små granar o att du stammat upp är ju inte förvånande ;-)
  Kram fr.mig
  Ps.fuchsian är lätt att göra lite pillig o det tar en stund.

  SvaraRadera
 6. Underbara granar, alla tre! Snyggt med uppstammad och kottar som marktäckare...

  Jag ser att vi har samma inspirationsgurus också, Charlotte och Lotten - vilka tjejer! Men du är inte sämre du, titta bara på din fina julgren!!! Jag gick häromdagen ut i trädgården och blängde lite på mina vintertrötta lammöronsplantor och önskade att det fanns lite blad att göra flera bollar av just nu, men jag får nog behärska mig tills nästa sommar...

  Underbara snöbilder, om än lite oroväckande med överhäng en masse, om man säger så. Dina snömössor i tidigare inlägg är också himla fina, och dina buxbomsträd ser ut som "lollipops" med fluffig grädde ovanpå... Naturen är en fantastisk konstnär!

  Varmt tack för rara ord hos mig - jätteroligt att du kikar in!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 7. Kära Katarina!

  Sista skriket - absolut!!!! Dina granar är bedårande söta....... Och den uppstammade med en liten stjärna i toppen och kottar i krukan är MER än bedårande.... Vet du.... bra idéer är till för att delas..... Och du är mer än frikostig själv på att dela med dig av dina..... Förutom att din trädgård är en pärla utan dess like.... Sen är du väldigt rolig också ;-)

  Men du.... Gu' vad jag skrattade när jag såg bilderna på snööverhänget som blockerar fönstret.... :-) Inte konstigt att du inte kände igen dig........

  Kram.......
  / Charlotte

  SvaraRadera
 8. Sista skriket....helt klart.
  Hur fint som helst...har en hög villhafaktor ;))

  SvaraRadera
 9. Det är absolut fint med dekorerade små granar. Såg idag på Ica i byn att de sålde små och ganska skruttiga granar i kruka för 125:- Det skulle jag däremot aldrig betala för en sådan! Men jisses vilka "fönsterluckor" du fått! Vårtecken tror jag dessvärre inte det är här vräker snön ner idag igen och vintern verkar ha bestämt sig för att stanna ännu en tid.
  Ha det så bra idag / gittan

  SvaraRadera
 10. Jättefina granar, gillar också iden med limeskivorna, ska införskaffa på mataffären snart. Men den uppstammade med kottar var inte dum den heller !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Snygga skruttar!!
  Det där snösjoket ska du nog ta en närmare titt på underifrån!! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 12. Så fina de är. Jag börjar faktiskt längta efter julen nu. I helgen blir det nog julgransköp - fast så länge barnen vill vara med och bestämma blir det nog en stor "vanlig" gran.
  Eva

  SvaraRadera
 13. Vilket uthäng du fått på taket..jag tycker det ser så kul ut när snön kasar på taken, blir som korviga strumpor fast modell gigantisk.
  Granarna är söta och jag gillar spretet mer än alla kungsgranar som regerat tidigare.
  Limeskivorna ska jag testa, tänkte det redan när jag såg det hos Charlotte.
  kram Sophia

  SvaraRadera
 14. Ha ha, mörkt och mysigt ska det va´.
  Du är nog helt 'up-to-date' med dina läckra små granar. Särskilt den lilla godingen till vänster känns 'rätt'.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Tycker att dina skruttgranar pryder sina platser föredömligt:)

  Adventshälsningar Rebecca

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina