lördag 20 augusti 2011

På besök...

... i Södra Sandby, som ligger några km utanför Lund, har jag nu äntligen varit. Jag hälsade först på Anna med bloggen Godastunder & Tokiga Ideèr , och ett par veckor senare Maria med bloggen Almbacken. Jag rekommenderar er att titta på deras superfina trädgårdar på bloggarna! Sååå kul det var! De var här och hälsade på i september förra året, precis när jag börjat blogga. Och hjälp vad vi (jag???) pratar! Tack snälla Anna och Maria för att jag fick komma och se era härliga trädgårdar, och för att jag fick trädgårdsprata i flera timmar...
Det här är min Ullungrönn, som jag visar med en speciell hälsning till Maria som funderar på att byta ut sin Carmencitarönn mot en Ullung.

Nu kommer en härlig tid när gräsen blommar. Först ut av miskantusgräsen är `Ferner Osten´.
Ett annat fint miskantusgräs är zebragräset, men där är det inte blomningen som är huvudperson utan bladen.
Blodtopparna är jag också förtjust i, jag har `Tanna´och `Red Thunder´.
`Red Thunder´ blir minst 1,7 m hög, I like! 

Även de vita höstanemonerna har börjat blomma. De lyser så fint när kvällarna har blivit augustimörka. De rosa höstanemonerna däremot försöker jag förtvivlat utrota, fy vad de brer ut sig!

Tack för alla fina hälsningar på 1 års-dagen och fortsatt trevlig helg!

20 kommentarer:

  1. Härligt med besök i andra bloggträdgårdar. Annas trädgård hade jag också glädjen att få se under Tusen trädgårdar förra året, och den är verkligen fantastisk. Kul att få se trädgårdarna IRL!

    Så coolt zebragräset är! Och blodtopp står på min önskelista sedan i somras, då jag beundrade den bland perennerna i Botaniska trädgården i Lund.

    Ha en fin lördagskväll! Kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Skønt med sådan et besøg.....kan lige høre hvordan snakken går ;0)

    Hvor er den smuk den zebragræs....

    SvaraRadera
  3. Hej, vilka fina trädgårdar det verkar vara! Extra intressant från mig som härstammar från trakten (Torna Hällestad och S:a Sandby) och fortfarande har släktingar i 'byn', samt hade en mentor i trädgårdshistoria från universitetet (Sven-Ingvar Andersson) i S:a Sandby! MVH Mia

    SvaraRadera
  4. Åhhh, 'Red Thunder' ska jag leta efter! Mina blodtoppsinköp har varit besvikelser. Små och mycket ljusare röda. Din är perfekt!! Dina miscanthus är också fantastiska, här syns inte ens en liten blomantydan än.
    ...och nej, Katarina, bergsklematisen är inte lite svår, den är helt omöjlig. Jag har dödat fyra hittills men det är sååå svårt att motstå den ...bara ett litet försök till. Kanske frigolit, bubbelplast eller som jag läste hos Almbacken: markduk och packgrus!!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Roligt och inspirerande att besöka andras trädgårdar.
    Man får många trevliga stunder tillsammans med andra trädgårdsintresserade.
    Har precis köpt mig en Ullungrönn men jag skulle inte byta bort den mot Carmencita, man kan ju ha bägge :=)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Blodtopps bilden är ju urtjusig!
    Ullungrönnen på hösten :-)Måste jag ha nån stans kanske hos grannen ;-)
    Ska prata för den!
    Vårt hus ser skapligt ut men det är inte målat på 19 år så det är dags!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  7. Toppen att få träffa andra trädgårdsintresserade:)
    Jag har inte kommit till gräsen ännu, få se om det händer...
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  8. Hmmmmm! - de rosa høstanemoner må gerne brede sig i min have, jeg elsker dem (og har ikke så mange andre blomster der er i blomst, lige nu)

    SvaraRadera
  9. hej hallå!
    en daglig dos av din blogg är numer en nödvändighet för mig, blink! är ju ett av dina största fans, fniss!!!såere!
    ha det gott, varmkram lotten

    SvaraRadera
  10. Den där höga blodtoppen vill jag också ha....typ..
    ha det bra :)

    SvaraRadera
  11. Det var såååå trevligt och mysigt att träffas igen. Att bara få frossa ostört med trädgårdsprat i flera timmar är höjden av lyx för mig.

    Det blir fler gånger hoppas jag.

    Idag var vi i Alnarp och tittade på träd. Såg dock inte till någon Ullungrönn. Oh jag gillar den!

    SvaraRadera
  12. Förstår jag det :-))) Det är ju så roligt att få prata trädgård men andra som är lika intresserade. Kul att ni bor så nära varandra.

    Åh vad vackert det är med gräs. Ferner Osten skulle jag gärna ha. Blodtopp (tror Red Thunder) sådde jag förra året. Och i år blommar den... Jag är kär... vill ha fler. Tror mina plantor är 2 meter höga. Skulle dock vilja ha en lägre sort också.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  13. Att besöka el. få besök av bloggvänner är underbart! Ullungrönnen är nog det träd jag uppskattar mest i vår trädgård. Den är vacker så många gånger under året och höstfärgen ska vi ju inte tala om! I år har jag dock inte ett enda rönnbär därpå och hoppas därför på en mild vinter??? "Ferne Osten" har jag också, även den en stor favorit och blodtoppen får det nog bli nästa vår. Stod och velade på Rångedala häromdagen men satte den slutligen igen...
    Hoppas du får en fin söndag / Kram gittan

    SvaraRadera
  14. Härligt med trädgårdsbesök av och med andra trädgårdsfantaster. Att få prata loss ordentligt och inspireras och lära av varandra. Vilken trädgårdslyx!

    Jag gillar verkligen rönnen med sina färgsprakande bär.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  15. Härligt att få möta andra trädgårds entusiaster och få dela tips och idéer.
    Utrota rosa höstanemoner,låter hårt i mina öron, jag som inte kan få dessa att trivas i min trädgård och jag som tycker de är så vackra. Kanske trivs de inte bland mina stenar....vet inte vad felet är.
    Önskar dig en fin kväll!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  16. Jeg er sååå takknemlig for at du blogger! Har lært utrolig mye av deg, og beundrer hvor stilsikkert og lekkert du har det i din hage!
    Vennlig hilsen Hilde

    SvaraRadera
  17. Det är jag som tackar för alla dina bra tips och kunskap. Super härligt att få träffas igen och så roligt att få knyta nya bekanskaper med andra trädgårds lovers som förstår en.

    Hur har det gått med dina buxbom?
    Höstannemoner i fint men jag föredrar vita men jag har också en ljus rosa och så länge den inte tar för mycket plats så ska den få stanna kvar.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. Mycket snyggt med gräset och dom vita Höstanemonerna!
    Mariana

    SvaraRadera
  19. Vilka härliga bilder.
    Jag älskar gräs. Ferner Osten har jag men den har inte blommat ännu, jag är bara glad att den överlevt vintern, jag köpte den ifjol.

    Blodtoppen den var riktigt fin , nu får jag söka efter den.

    ha det gott
    Gunilla

    SvaraRadera
  20. Ullungrönnen står på önskelistan! Tänk att en rönn kan vara så vacker. hade förmånen att lyssna på Tor Nitzelius son som berättade om sin pappas "växtjaktresor" till Asien och framför allt till ön Ullung-do där han hittade den här rönnen. Kul att få växthistoria sådär direkt från källan.
    Vacker bild på 'Red Thunder' och för nog upp den på listan också.
    Hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina