söndag 4 september 2011

Nu är det klippt!

För en gångs skull kom jag ihåg att ta en före-bild innan vi klippte:
Visst syns det skillnad? Vi har klippt häcken mot gatan, ligusterklot och de korta ligusterhäckarna inne i trädgården.

Som jag har tjatat om tidigare har Lund haft väldigt lite sol i sommar. Vi har istället haft desto mer regn, ja en stadsdel som heter Östra Torn har döpts om till Torneträsk...  Svampsjukdomarna härjar i trädgården, även ligustern är drabbad och har fått fula, brunprickiga blad. Men förhoppningsvis är det bara bladen som är angripna så att det till våren kommer nytt och friskt.




Men den här helgen har varit riktigt fin, i dag var det så varmt att det faktiskt kändes som sommar, sååå skönt! Jag har förutom ligusterklippning hunnit med en rejäl portion läsning i solstolen, mmmm!

35 kommentarer:

  1. Åhhh så fint det blev. Jag och min man har också klippt lite på våra buxbom klot idag. Här har det varit sommarvärme precis som hos er, trodde det skulle bli åska eftersom jag har haft huvudvärk, men vi hade förstås fest i går kväll, kanske var det den sena timman och vinet som var orsaken.....
    Önskar dig en fin kväll!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  2. Det är så kul med före-efter bilder. Klippet gjorde ju susen!

    Jag är sugen på att prova liguster för att kunna formklippa (nu när buxbomsjukan härjar hej vilt). Har du några ligustertips? Tex hur många buskar behövs för att kunna göra ett större klot, för jag förmodar att det är mer än en???

    Visst har det varit en härligt solig helg, men nu är ordningen återställd och regnet faller igen över Skåne!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  3. Supersnyggt, det är det där att verkligen genomföra det som är tänkt som gör det! Ja en underbar dag i dag, tyvärr storförkyld, fast jag har stuckit ut lite ändå, jag är inget vidare bra på att hålla mig inne..kram Sophia

    SvaraRadera
  4. Kul att se före och efter, vilken skillnad! Snyggt torn/klätterställning du har där också.
    Skön sommardag har vi haft i dag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Vilken otrolig skillnad! Och skulle jag inte ha sett efter-bilden, så skulle jag tycka att FÖRE-bilden var prydlig. Där ser man...nu fick jag plötsligt lust att gå ut och putsa och snygga till lite i min egen vildvuxna trädgård...

    Kram // AH

    SvaraRadera
  6. Har lige fundet din blog, som jeg glæder mig til at følge. Hvor er det en eventyrlig flot have du har.

    Mange hilsner fra en dansk have blogger

    Gitte

    SvaraRadera
  7. så snyggt det blev! så mycket fint du har på din blogg! Din makes krydderi är otroligt vackert!
    Há de bra!
    Ullis

    SvaraRadera
  8. Nyfrissade klot och häckar - så vackert! Ja, som det reeegnat här i våra krokar.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  9. Hej Katarina.
    Sikke flotte klipninger. Hvilken skillnad. Anvender du redskab forutom en saks? Jeg har forsøgt at klippe min buksbom, det var svært. Men jeg er ganske nøjd.
    Jeg hedder Birgitte - er dansk - og vil vældig gerna låta mig inspirera av svenske trædgårder, som jeg synes er så vackra. Jeg har fulgt din blog en bra tid nu og føler mig inspirerad. (Jeg forsøger at skrive lidt svensk, men der er svært!)

    SvaraRadera
  10. Snyggt!!! Dina klot är bara för fantastiska. Skönt med sol. Det har det varit här också. Men ingen tid i trädgården för min del idag. Stor kalas har stått på agendan. Torneträsk haha.... Men hua. Hoppas verkligen det är något allvarligt. Svampen på ligustern. Gällande vädret så har det faktiskt varit en aningens bättre sista veckan här. Både ganska varmt och torrt. Hopas att det håller i sig ett tag nu.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  11. Så fint, och kul med före och efter-bilder. Det är verkligen snyggt med formklippt, det framhäver det lite mer spretiga så bra.

    Här är det också svampangrepp både här och där. Måtte vi slippa monsunen nästa sommar! ;)

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  12. Kul att se före och efter. Vilken skillnad och vad det blir fantastiskt snyggt när det är nyklippt. Vad har du för verktyg när du klipper?
    Hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera
  13. ååå vad jag önskar jag hade dina fina klippta klot!!Blev jättefint!!
    Ha det gott!!

    SvaraRadera
  14. Stor skillnad, du är skicklig på att klippa. Skönt att du nu fått lite sol:)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  15. Gillar före-och efterbilder, det är så kul att se skillnader :=)
    Du är superduktig på att klippa runda former, tror inte jag skulle fixa det.
    Det är så snyggt.
    Önskar dig en fin start på den nya veckan!

    SvaraRadera
  16. Wow, vilken perfekt klippning!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  17. Roligt med före och efter bilder, då ser man verkligen hur snyggt det blir!
    Du skriver att din liguster har blivit prickig i bladen. Min har blivit lila(!.) Hjälp, har du någon aning om vad det kan vara?

    SvaraRadera
  18. Torne träsk....Bra med humor när det regnar...
    Det är verkligen stor skillnad på före och efter....snyggt.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  19. Oj, vilken skillnad det blev! Nu inspirerade du mig att kanske trimma mina buxbom en gång till innan hösten kommer =) Gårdagen bjöd ju på rena rama sommarvärmen, det känns en aning skumt i september men ack så skönt! Idag är det ju inte lika fint förståss, är det inte typiskt när man är ledig? Jaja, vädret råder vi inte över, regnar det inte så blir det trädgården ändå och rengar det ja då får jag väl sysselsätta mig på annat sätt helt enkelt "ler" Ha det gott / Kram gittan

    SvaraRadera
  20. Så härligt att få ta plats i sol stolen. Vi ahr haft full tupp i helgen men det mesta har varit roligt förutom att ha kalas och hålla på med mat och greja när det är härligt väder ute, men ett stort plus vara att vi alla 19 kund sitta ute i solen och njuta av vår sommar buffe.

    Ha de
    Kram Anna

    SvaraRadera
  21. Tråkigt med svampangreppen!! Hoppas ligustern växer på som vanligt nästa år. Kul med bilderna. Ni är verkligen säkra på handen när ni klipper:)
    Hoppas att mina idegranar ska bli klot så småningom...nu är det mest bara stubb av dom.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  22. Det blev verkligen jättestor skillnad! Snyggt! Jag är så inspirerad av dina klot så jag letar febrilt i trädgården efter ställen där det skulle passa med formklippt.. ;) Kramar!

    SvaraRadera
  23. Så fint!Jag gillaR din trädgård skarpt det vet du :-)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  24. Asså... jag fattar bara inte hur du lyckas få till så perfekt trinda klot! Har dina ögon ett speciellt sfäriskt seende? Har dina händer en särskild och rund inriktning? Är din sax böjd på ett magiskt sätt? Håller du kurser i klotklippning? JA! Snälla du gör det! Undervisa alla oss andra som inte kan, inte begriper, som klipper snett, för mycket eller för lite.
    JAG begriper i alla fall inte hur det går till att få klot som ser ut som dina. Om jag inte hade sett dina klot med egna ögon hade jag trott att de var av plast!
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  25. Låter som att du haft en skön helg:-)
    och visst syns det skillnad. Åsså håller jag med Skogseva, hur tusan får du dem så runda ? Ha det gott !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  26. Kobjer = Kosump? Nu kan du läsa min blogg också! :)

    SvaraRadera
  27. Vad fint det blev med klippningen! Och vad förvånad jag blev över ligusterbilden eftersom jag precis har lagt upp en likadan bild på min blogg! Har aldrig varit med om sjukdomar på häcken tidigare! Hoppas verkligen det försvinner till nästa år så det inte är som med buxbomen! Du kanske vet med säkerhet vad det handlar om på häcken?

    kram louise

    SvaraRadera
  28. De formklippede kugler er meget, meget flotte, forhåbentlig slipper de for sygdomme.

    SvaraRadera
  29. Vilken skillnad! Helt spontant hade jag trott det var klippt redan på den första bilden -ja, kanske lite missade strån på häcken då, men på den andra ser man ju perfektionen! Kanonsnyggt!!
    Kram

    SvaraRadera
  30. Så fint, så duktig du är...jag har en stor boxbomsplanta som jag funderat på att klippa rund,men jag vet inte hur jag ska börja...? Den är inte klippt på ett bra tag.... Ja ja får se om jag kan gå lös på den med saxen...
    Kram Malin

    SvaraRadera
  31. Hej! Härliga bilder du visar från din trädgård! Gillar dina klot.

    / Kia

    SvaraRadera
  32. Vilket jobb ni har med klippningen, men snyggt blir det och det är fina bollar och häckar.
    Ha en riktigt fin helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  33. Avund är inte vackert! Men oj vad jag blir avis! Så snyggt. Kul att du tog före och efter bilder, det är alltid skojigt att se.

    Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  34. Snygtt med dina liguster. Men oj jeg blev aldeles vild i varmen da jeg så din obelisk. Kan vi få en direkte bild på den - den vil jeg så gärna ha i haven. Har just stället til den.

    kram från Eva
    din nyaste blog-medlem

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina