måndag 8 oktober 2012

Mossa


I helgen var vi i skogen och skulle plocka svamp. Ganska snart tappade jag intresset för det och gick över till att istället plocka mossa (ja, jag hade frågat markägaren om lov)


Vad det är vackert med mossa! Vackrast är det så klart i skogen, men att ha en liten skogskopia i kruka hemma är inte dumt det heller. Jag planterade bl a i min stora betongkruka (50 x 50 cm), för som vanligt vill jag ha lite masseffekt. Nu är jag bara orolig för att de dumma koltrastarna ska komma och förstöra min fina mossa, grrr...

Annars funderar jag just nu mest på hur i hela världen jag ska få plats med allt jag vill övervintra i vinterträdgården. Jag har fått maken att sätta upp ett par hyllor, men de förslog inte långt.
Vojne, vojne...

23 kommentarer:

 1. Håller med, mossa är ursnyggt och ett skönt blickfång! Kul idé med mossa i kruka... jag har tyvärr skator som säkert också skulle uppskatta mossan! ;-)

  SvaraRadera
 2. Snyggt!!!!!! Du får till det så fint och naturligt.

  Gillar ocksåmdina nya Kavat:). Jag har provat dom flera gånger men hur jag än gör så passar dom inte min fot....grrrrrrrr.

  SvaraRadera
 3. Det ser virkelig fint ud som du har etableret mos i dine krukker - det er utrolig så "lidt" der skal til, og så ligner det en million det ser SUPER FLOT UD.
  God aften.

  SvaraRadera
 4. Jättefin mossa! Jag brukar också försöka komma över lite fin mossa och lägga i krukor ute i trädgården. Kanske dags för en moss-tur snart!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Ängslas ej, du lilla nörd! Det du ej får plats med kan jag ta hand om. Helt gratis! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Men om du sätter en "bur" över så får mossan nog vara vacker i fred? Också här blev uterummet plötsligt alldeles väldigt fullt av krukor...men sedan kommer de eländiga lössen och då decimeras det "på naturlig väg" :)

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara moss-kuddar. Du får sätta en liten mini-fågelskrämma i mossan eller låna min lilla kråka med toppluva som jag har i trädgården (http://familjengrep.blogspot.se/2012/09/hostskrud.html).

  SvaraRadera
 8. förstår att du får svårt att få plats;) mossa är så otroligt vackert

  SvaraRadera
 9. Hvor er det nogle smukke mos dekorationer du har lavet.

  Tak for inspiration :-)

  SvaraRadera
 10. Ja, mossa är sååå vackert.
  Snyggt att ha i krukor under hösten/vintern.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 11. Ja, de där koltrastarna är ju knasiga. De har en hel trädgård att hitta mat i men bara MÅSTE vända och sprätta runt i mossarrangemang. hoppas att dina fina kuddar får vara ifred.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Vad vackert med kuddmossan i betongkrukan! Mjukt mot hårt.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 13. Så vackert det blev med mossan, det får jag lov att ta efter, om man får ha det ifred förstås!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 14. Så underbart vackert med enkelheten som mossan bjuder på...!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 15. Mossa är så fint! Man kan ha det till nästan allt och det blir så vackert! Roligt när man hittar kuddmossa ute i skogen. Kram Therese

  SvaraRadera
 16. Vet inte vad som är vackrast hos dig idag - mossan eller din hylla. Äsch, allt. Och ditt "vojne, vojne" skrattade jag gott åt. Härligt.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 17. Snyggt med mossan!!
  Har du ingen fin gammal trästege som du kan lägga plank på som hyllplan, en sån får man plats med mycket på.
  Mariana

  SvaraRadera
 18. Så vackert med mossan! Jag försökte plantera en mosskulle, men gräset (och ogräset) har tagit över. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 19. Vad fint det blev med mossa!
  Vackert!

  SvaraRadera
 20. Super snyggt, såklart är det dags med mossa. Jag får nog också ta en tur till skogen.

  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 21. Så fint med mossan, måste nog ta efter. Det skulle vara roligt att se hur du har ställt krukorna med en bild på lite längre avstånd, om du förstår vad jag menar.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 22. Så snyggt med mossan! Får ta en runda i skogen och se om jag hittar några snygga mosskuddar! Fast jag tror inte dom växer i min skog!/Lila-Christina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina