onsdag 10 oktober 2012

Solregn

Idag har vi haft solregn här i Lund, hoppas det är sant att det betyder tur!
Och hoppas att makens kamera tål regn...

Nu hotar de med frost igen och det är inte många plusgrader nu på kvällen så risken är stor. Jag har redan tagit in mina myrtenträd, citrusar och snötörlar så jag kan nog sova. Eller vänta, är det något ömtåligt jag har glömt?! Måste nog ut med ficklampan och kolla!

16 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild du tog på regn och trädgårdsrum! Jättefint. Ljuset, stämningen, de fina formerna och färgerna på dina vackra växter.
  Och som svar på din kommentar hos mig, efter en hel del fnissande, jo, jag gillar tomater. Ännu.
  Kram och hoppas på plusgrader i natt.

  SvaraRadera
 2. Jättetrisst med regn men oj, vad bilden blev vacker.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Men ...vad fin bild på ...regnet! Man vill ju hoppa in till din trädgård med direkten! Men när man får reda på att ni också har det kallt i luften...brrr...nee, vi tar det nån annan gång , OK ? ;o)
  Ha det bra , Karla.

  SvaraRadera
 4. Vilken bild! Jag riktig känner hur det regnar! Så klart solregn betyder tur! Titta bara på mig, gamla tanten, som står på benen fortfarande ;)))! Det måste bero på att vi har också haft mycket solregn;)))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bild Katarina! Vilken tur att du inte gick en runda med ficklampan hemma hos mig "ler" för då hade du minsann fått jobba. Här är det enbart citrusträden, bananplantorna och olivträdet som hittat in för vintern - allt annat står kvar därute!!! Min nya Agaphantus, snötöreln, kannorna, änglatrumpeterna... listan är lång men kvällarna mörka så de får allt vänta ute tills på lördag och jag hoppas innerligt att nattens frost var en engångsföreteelse!

  SvaraRadera
 6. Trädgården ser fantastisk ut och jätte fint med regnet på bild! Dom ömtåliga växter är in plockade här också. Vilket känns skönt. Fast jag skulle behöva få ner några perenner som står och väntar. Tiden tycks inte riktigt räcka till.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Så vacker bild! jag plockade också in en del ömtåligheter igår - bla min lilla myrtenbebis som jag fick av dej. Nu håller vi tummarna för att den kommer att fixa vintern inomhus...

  Kram

  SvaraRadera
 8. Vaknade med hjärtat i halsgropen i natt när jag insett att mitt fina betongfat fortfarande stod ute fyllt med vatten. Nu har vi klarat oss från frost än så länge och även natten gick bra. Men idag är det nog dags att städa undan de sista växterna och tömma vattenblänken.
  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Häftig bild!!
  Kommar slänga ut lakarn över vissa växter vid frostrisk ett tag till, dom ska ändå inte in men trevligt om dom ser fina ut ett tag till.
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Vakkert bilde! Fikk litt tropisk stemning i høstregnet.

  SvaraRadera
 11. Underbar bild, jag ÄLSKAR solregn :) :) Kram / Carolin

  SvaraRadera
 12. Vackert! Min myrten står ute, hoppas frosten inte slår till, ska vara ganska kallt innan den kommer in på min gård.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Såklart att det betyder tur! Mina agapanthusar och annat smått och gott fick stå helt oskyddade under frostnatten, men klarade sig gudskelov - så det är klart att solregn betyder tur! Natten som gick fick de skyddande täcken över sig, man ska inte utmana ödet alltför mycket.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 14. Katarinas trädgård i solregn - så vackert! Kram

  SvaraRadera
 15. Overkligt fint i din trädgård!
  Myrten är redan inne här. Och i dag fick ett olivträd också flytta in. Det börjar bli många trevliga typer här inne nu... :)

  Kram // AH

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina