söndag 6 september 2015

Olika tycke och smak

Vad jag uppskattar era kommentarer på mina inlägg! Det är lika spännande varje gång jag går in och tittar. I går skrattade jag t ex gott åt Annette/Rost och rädisor när hon skrev "Klot är ju så vackert men ungefär lika roliga att klippa som att rensa ogräs mellan plattorna."
Hihihi, länge leve olikheten! På bilden syns ligusterklot (klippt!), hakonegräs, låg ligusterhäck (klippt!), daggfunkia, idegranshäck (klippt!) och rödbladig fläder. En trädgård utan klippta former är nog helt otänkbar för mig. Men ogräs mellan plattorna känns helt OK. Tror jag. Vilken tur att vi är olika annars skulle det ju bli väldigt tråkigt.

Men man måste inte skriva fyndiga kommentarer, jag gillar all respons. På det sättet blir bloggandet inte bara en envägskommunikation. Det är inte svårt, jobbigt eller farligt att kommentera, välj "Anonymt" om du inte har en profil upplagd.

Jag har förresten 5-årsjubileum som bloggare i dagarna. Fem år och 418 inlägg. Det hade jag nog inte trott när jag började. Och många gånger har jag funderat på att sluta, men då tänker jag på alla härliga trädgårdskompisar jag har fått genom bloggandet. En del har jag träffat IRL medan andra "känner" jag bara på bloggen.

Vi har fått mycket regn denna helg, men det behövdes för här har sommaren varit torr. Och det är ganska mysigt att sitta inne och kura, igår eldade vi till och med i kaminen. Men i morgon vill jag gå ut igen! Jag har börjat fundera på tulpanlökar. De flesta tänker jag plantera i kruka. Hmmm.... jag undrar just hur många krukor det blir i år?

25 kommentarer:

 1. Grattis till dina fem år! Ja, tänk om vi alla tyckte lika, usch så tråkigt det skulle vara. Jag gillar ju också klippta former och den översta bilden med det klippta strukturerade mot det vackra hakonegräset, ja det går jag igång på! Så vackert! Jag hoppas du fortsätter blogga länge till för jag gillar dina inlägg. Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Olika tycke o smak! Det är berikande!
  Och Grattis till dina fem år! :)
  Fint hos dig!
  Och ditt förra inlägg kikade jag på, så häftiga trädgårdar du besökt!
  Tack för din kommentar hos mig! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 3. Grattis till dina fem bloggår! Jag som "bara" är inne på mitt andra år tycker att ni som har hållit på så länge är helt fantastiska! Tänk att det finns saker att skriva om hela tiden. Tänker så själv ibland, "vad i hela friden ska jag blogga om? har jag inte sagt och visat allt redan?" men så går det några dagar och vips så är det någonting som dyker upp i huvudet och helt plötsligt har man skrivit ett blogginlägg! Och som du skriver, alla härliga kompisar som bloggen ger både IRL och i cyberrymden. För att inte tala om all inspiration och tips och råd och hjälp som man själv får genom att läsa andras bloggar och ställa frågor i sin egen blogg. Det är en helt fantastisk värld, tycker jag. Så Katarina -du får inte sluta blogga!! :) du är en av mina största inspirationskällor och nu ska här införskaffas klippas klot!

  Kram till dig,
  Cathrine

  SvaraRadera
 4. Vill bara säga att jag uppskattar dina inlägg. Alltid fina. inspirerande bilder! Så kör på minst fem år till! :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Så vackert med kontraster - stramt klippt och frisläppt rufsigt! Gillar hakonegräset, planterade några förra sommaren men de har inte hunnit bli så kraftiga som dina än.

  SvaraRadera
 6. Grattis till dina 5 år, jag håller med dig lika roligt med alla kommentaren och lika glad blir man alltid. Att sluta blogga och att ha långa uppehåll går upp och ner. Dina inlägg är som vanligt lika inspirerande som de är underbart härlig läsning.
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 7. Grattis till 5 år! Wow, tänk vad tiden går fort. Visst är det trevligt med kommentarer, man blir ju så glad. Jag håller med!

  Hakonegräset är helt underbart, inte minst tillsammans med de klippta formerna.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 8. Grattis till fem år som bloggare:) Gillar verkligen när du visar bilder från din vackra trädgård. Man blir glad av dom! Älskar dina klot och har gjort ett litet försök med mina små liguster plantor. Dom är typ en dm höga nu...
  Fortsätter nog att beundra dina och drömma ...fniss...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Grattis till fem år! Hoppas det blir måååånga fler. Klippta klot är jättefint tycker jag, själv har jag väl inte riktigt tålamodet ... Men tulpanlökar borde jag orka platta ner i jorden, vilken dag som helst.

  SvaraRadera
 10. Grattis till de fem åren som bloggare och jag hoppas verkligen du håller på lääänge till! Du har alltid så inspirerande bilder och texter. Jag gillar verkligen hakonegräset - det måste jag bara ha tillsammans med ligusterklot.
  BirgittaM

  SvaraRadera
 11. Grattis! Hoppas det blir mycket mer!
  /Eva

  SvaraRadera
 12. Grattis till fem år som bloggare! Visst är det tur att vi är olika. Dina klot är helt fantastiska och man blir verkligen inspirerad av dina bilder!
  Klart man blir glad av kommentarer! Det tråkiga är att även om man skriver ofta hos vissa så får man ingen "tillbaka". Även om någons trädgård inte är "min stil" kan jag ju tycka det är fint och skriva något positivt. Så ibland känns det lite som envägskommunikation, tyvärr.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 13. Jag har också tänkt sluta blogga många gånger men för mig är det en avkoppling och kul att läsa kommentarerna som du säger. Och att få se alla olika trädgårdar. Mitt hakonegräs är ännu litet, kloten är fyra till antalet och två på tillväxt.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag gillar också klippta former och ser klippningen som i vart fall något hack högre på rangordningen än ogräsrensning...:-) Men buxbom är bäst för den behöver man i alla fall inte klippa så ofta!
  Grattis till femårsjubileet, jag hoppas att vi får njuta av dina inlägg och bilder i minst fem till!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 15. Grattis till de (första) fem åren! Gillar att 'se' din trädgård här på bloggen. Mycket snyggt med det vilda gräset och de klippta formerna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 16. Danke, liebe Catherine, für Deinen Kommentar bei mir. Ich freue mich, nun auch Deinen schönen Gartenblog gefunden zu haben und mußte gerade lachen. Ja, es ist gut, daß es unterschiedliche Hobbygärtner gibt. Unkraut in den Fugen liebe ich nicht. Ich habe auch Buxus, eigentlich zu viel, und ich liebe es nicht, ihn zu schneiden. Aber ich mag auch Helleborus, Hostas, Clematis, Hydrangeas und und und... Auch in meinem Leben spielt der Garten eine große Rolle. Mein Gartenblog ist erst 6 Monate alt. Die Ideen sprudeln immer noch. Aber ob ich es 5 Jahre mache, steht in den Sternen.
  Thanks, dear Catherine, for visiting my blog. It makes me very happy. All the best for you Edith from Germany
  (and you Sweden,? I understand a little bit from your language)

  SvaraRadera
 17. Jasså man tittar in på en blogg där det firas jubileum minsann! Så roligt. Grattis!! Jag hoppas ju förstås på många år till med vackra bilder framöver.
  Hoppas du har det riktigt bra!

  SvaraRadera
 18. Grattis! Jag tänker som du med olikheter, kommentarer och bloggande.
  Härliga bilder, du inspirerar!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 19. Hej Katarina!
  Kloten du undrade över hos mig är uppstammade idegranar - här kan du se hur de såg ut för tio år sedan: http://tradgardstid.blogspot.se/2014/10/fore-och-efter-idegransklot.html
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 20. He, he, he... nu var det jag som fick mig ett gott skratt! Älskar dina klot och alla harmoniska och stilfulla vyer från din trädgård. Den är förstås totalt olik min egen och därför så extra fascinerande. Grattis till fem år! Hoppas det blir många fler härliga inlägg. Skriv gärna om hur man planterar lök i kruka för det gick sådär för mig i fjol.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 21. jag har bävat för att klippa men min dotter visade mig hur man använde den elektriska häcksaxen för klot och formklippning, jag som slitit med sax innan, nu är det kul och går lätt, det är så fint! två olika saker ogräsrensning för mig är rensa huvudet från tankar, klotklipp är bara skapande och kul! tur vi är olika!

  SvaraRadera
 22. Det er så utrolig fint med kuler i forskjellige utgaver. Selv har jeg forsøkt meg på taxus baccata i år, den ser veldig fin ut. Har vært litt redd for å planteflere buksbom pga av soppsykdommer. Nå har jeg kommet over et parti til 100 kroner per stk og da spørs det vel om jeg kan klare å la være å kjøpe noen. Men jeg må også få tid og ork til å grav litt mer. Har jo alltid noen nye ideer da :) Så herlig med så mange varianter fra andres hager også.

  SvaraRadera
 23. Det er så utrolig fint med kuler i forskjellige utgaver. Selv har jeg forsøkt meg på taxus baccata i år, den ser veldig fin ut. Har vært litt redd for å planteflere buksbom pga av soppsykdommer. Nå har jeg kommet over et parti til 100 kroner per stk og da spørs det vel om jeg kan klare å la være å kjøpe noen. Men jeg må også få tid og ork til å grav litt mer. Har jo alltid noen nye ideer da :) Så herlig med så mange varianter fra andres hager også.

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina