söndag 27 september 2015

Sköna, sköna september

Jag har varit ute i trädgården hela helgen, sååå skönt. Det var sol och strax under 20 grader, då kan man bara inte vara inne. Ute är bäst!
I entrérabatten har vi (=maken) delat ett miskantusgräs som hade vuxit till sig alldeles väldigt. Den lilla lönnen bredvid hotades av kvävningsdöd.

Förra hösten tröttnade jag på de stora schersminbuskarna som stod här. Stammarna var visserligen jättefina men upptill var buskarna superfula. De togs bort (bl a en stubbfräs var inblandad, hjälp vad den ställde till, stackars mina hasselörtar!) och tre himalajabjörkar inhandlades och fick bilda en liten dunge. Björkarna är än så länge lite klena och inte så vita. Men varje gång jag går förbi ser jag för mitt inre hur fint här ska bli.

17 kommentarer:

 1. Det är fint redan nu, men drömmen om hur det ska bli dvs ännu bättre, är härlig.
  Fantastiskt helgväder, har också varit ute.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men det är ju bara sååå himla fiiint! Snyggt med gräset och lönnen, det ska jag lägga på minnet. Jag borde också dela min miskantus.
  Härligt med drömmar, men det ser verkligen fint ut nu med.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ser himla fint ut, Är så fascinerad av folk som liksom bara gör saker, själv ska jag fundera i fem år innan jag får något gjort. Men i höst har jag i alla fall fått ett par buskar flyttade. Som jag antagligen tänkt göra i fem år. Hm. Underbar helg men jag har jobbat så inte många knop har blivit gjorda på hemmaplan.

  SvaraRadera
 4. Härlig entré. Jag skulle behöva göra något åt vår... Men just nu nöjer jag mig med att inspireras av din. :-) jättefint!

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen fint ut Katarina! Du är himla duktig på att komponera ihop växter, det ser så harmoniskt ut och jag ser redan hur fint det kommer att bli med de kritvita björkstammarna i framtiden. Kram Merja

  SvaraRadera
 6. Själv ser jag för mitt inre hur fint det redan är :-) Men björkarna kommer att bli pricken över i:et förstås.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 7. Oj, så fin ingång ni har där. Vår ingång är just nu hemsk, under lånvarig remont. Er ingång är inspirerande :)

  SvaraRadera
 8. Tjusigt:) Här hemma syns det inomhus att det är så fint väder att man bara vill vara utomhus.. Dammråttorna rullar fram. Nästan så jag önskar en mindre fin dag så jag vill dra fram dammsugaren ;)

  SvaraRadera
 9. I mina ögon är det redan så fint att jag inte kan förstå hur det kan bli bättre. Men när du beskriver pricken över i'et kan jag bara ödmjukt erkänna mina brister i att visualisera detta och vänta på kommande bilder. För nog tror jag att du har rätt!! =)
  Hoppas du ändå kan njuta av det ofullbordade! Det är underbart!

  SvaraRadera
 10. Så vackert ljus i bilden och av stubbfräsen syns inte ett spår, ser ju hur fint ut som helst, där under björkarna! Å, tänk att jag har sett dem IRL!
  Gissa om jag tillbringat tid i min trädgård i helgen! Varken jag eller sonen fick någon mat på hela dagen, tid och rum försvann och jag gav mig inte förrän solen gick ner! Tusen tack för ditt engagemang och fina tips till min rabatt - återrapportering kommer under veckan:)

  Kramkram
  Cathrine

  SvaraRadera
 11. Fint ljus i bilden! Kloten är så jämna och solen lyser så fint på dem. Du måste se för ditt inre hur allt blir när du planterar t ex med björkarna och det runt.
  BirgittaM

  SvaraRadera
 12. Dina buxboms(?)klot är verkligen "to die for"!

  SvaraRadera
 13. Måste lära mig att använda uppstammade växter. Ger ett luftigt intryck till skillnad från kompakta buskar i makrnivå. Tack för inspirationen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 14. Vackert, vackert!
  Uppstammat är fantastiskt, skapar möjligheter på flera plan...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 15. Superfint redan nu och ännu vackrare med tiden. Trädgårdera är en härlig hobby!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 16. Fint som alltid hos dig!! Allt gott Mari

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina