onsdag 3 november 2010

Perpetual

Pimpinellrosen `Stanwell Perpetual´ gör verkligen skäl för namnet, den bara blommar och blommar, här är nytagna bilder:

Och titta här alla norrlänningar: härdig till zon 6! Dessutom är den frisk, skuggtålig och anspråkslös, vad sägs om det?! Lägg till härlig doft, superviktigt, det första man gör är ju att lukta på rosor, och lååång blomning. Den börjar blomma tidigt i juni och håller alltså på fortfarande nu i november. Några nackdelar finns; den får inga nypon och den är rejält taggig.  Jag klipper den med häcksaxen när den blir för skrymmande.

Eftersom det inte var något vidare trädgårdsväder idag, regnigt och blåsigt, gjorde jag en utflykt och besökte butiken "Hemtrevligt Ute & Inne" i Kävlinge. Det är Gittan, som har bloggen Livets glädjeämnen - Joy of Life, som har öppnat den för några veckor sedan. Där fanns mycket jag behöver... Och jag handlade ett par, tre saker eller så...

8 kommentarer:

 1. Hej Katarina!
  Så bra att du visar en härdig ros:)
  Min Stanwell står väldigt skuggigt och blommar därför inte så jättebra.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Väldigt vacker!..och vilken imponerande lång blomningstid! Såg att jag missat ditt förra inlägg med lavendel. Oj, vilken fin häck du har där, och att du klipper den lite redan nu! Bra tips! Ha det fint.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tacksamt med långblommare, vacker färg och särskilt knopparna är fina!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Instämmer högt och ljudligt i din lovsång till denna favorit.
  Skrev du, att den är fördragsam också mot mager och dålig jord?
  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 5. Hej fina du!
  Låter som ett måste i rosrabbaten! Ska jag lägga på minnet. Nu ska jag kika in bloggen som du tipsade om. Kram kram

  SvaraRadera
 6. En underbar ros som jag köpte i sommras. Den mår dock inte så bra - fick det extremt tufft - satte den medvetet på prov.... Hoppas på att den kommer igen nästa år!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker ros du visar upp. Är så imponerad av att det fortfarande ser så höstfräscht ut hos dig. Hos mig har det mesta blivit väldigt vintrigt redan och därmed rätt tråkigt. Tur jag har dina fina bilder att titta på. Affären du tipsar om ser jättetrevlig ut. Får nog bli en tur till Kävlinge med det snaraste.
  Kramar
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Men vilken fin sida!Jag har bara bloggat ca.1,5 vecka o letar efter inspirerande trädgårdsbloggar.Nu har jag en!Får nog kolla runt lite mera.
  Kram fr.mig

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina