måndag 14 november 2011

Rozanne

Även jag måste förundras över novemberblomningen i trädgården!
Jag tror nävan `Rozanne´ (eller `Jolly Bee´ som den hette när jag köpte den) blommar mer än någonsin nu i november, och den har blommat oavbrutet i snart 5 månader! Jag har haft den i trädgården ett tag men inte förrän nu har jag hittat ett bra ställe till den. Jag har den som kantväxt på norrsidan i en rabatt där den kan bre ut sig söderut över en vit brunnäva som slutar blomma lagom till att Rozanne tar över. Ja, den kombinationen hade jag funderat mycket på... eller var det kanske en lycklig slump som vanligt?!
Jag gillar den lilablå färgen som passar så bra både till grönt och silvrigt.

Vi har haft frost ett par nätter, men väldigt lite regn. Hade det bara varit lite ljusare hade november faktiskt varit helt OK!

Ha en härligt snöfri vecka!

23 kommentarer:

  1. Vad snygg den är Katarina,särskilt ihop med det där gråbladiga! Jag köpte mig en i år, men den har slutat blomma för längesen. Jag visste inte att Jolly Bee var samma , tack för upplysningen.
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  2. Ja detta årets november måste slå rekord...så många fina dagar.
    Rozanne saknas i min trädgård, får väl ordna det till våren.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  3. Den är fantastisk! härlig färg och otrolig blommning.
    Jag gillar faktiskt det här disiga vädret och mörkret den här årstiden.
    Ha det bra
    Mariana

    SvaraRadera
  4. Jag planterade 'Rozanne' i våras och den har tagit sig bra även om jag inte vet om platsen är den optimala. Har för vana/ovana att flytta runt mina växter...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Rozanne er spetakulær! Jeg har kjøpt den nå i sommer, den blomstrer ennå og nå ser det ut som om den kan glede meg lenge! Jeg gjør som deg og ønsker meg fortsatt snøfri vinter!

    SvaraRadera
  6. Åh ja, den är fantastisk! Vilken växtkraft, helt sanslöst. Ska nog köpa fler plantor nästa år... :) Kram Hanna

    SvaraRadera
  7. Din Rozanne har verkligen kommit igång ordentligt! Fint med en sådan fägring i november. Här har Rozanne inte riktigt funnit sig tillrätta och har blommat ytterst sparsamt.

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  8. Rozanne och de orangebruna höstlöven, så vackert!!
    ja denna november är ovanligt snäll, jag brukar gå helt i ide så här års och i år går det faktiskt rätt bra att hålla energin igång. kram Sophia

    SvaraRadera
  9. Men visst är detta en helt fantastisk liten perenn??? passar ju nästan överallt och som hos dig med det silvriga och gröna blir Roz verkligen en showstopper!

    kramar från Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  10. nu har jag suttit hela lunchen med din blogg framför ögonen och bara scrollat upp och ner upp och ner och njutit, du har sååå fint! Å med färglada löv på marken.... magiskt!

    SvaraRadera
  11. Fuldstændig enig. Lidt mere lys og november havde været perfekt. Din storkenæb er rigtig fin i kombination med den sølvgrå og jeg tror da helt sikkert at dens blomstring efter afblomstring hos "brunnävan" er planlagt til mindste detalje af dig ;-)

    Ha´også en god snefri uge
    Birgitte

    SvaraRadera
  12. Otrolig blomning på den fina nävan. Vi är nog många som köper den nästa säsong:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Rozanne är verkligen fantastisk till att blomma :-) och som du säger så passar den jättebra till det lite silvergråa. Själv har jag några plantor innanför en liten lavendel"häck".
    Visst är det härligt att ingen snö kommit än! Några nätter med lätt frost har vi haft men det är helt ok :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  14. Jolly Bee (som jag envisas med att kalla den) är verkligen en fantastisk, envis, frodig och fin näva. De flesta av mina har ju flyttat till prästträdgården men det fåtal jag har kvar blommar fortfarande snällt. Det jag från början hade emot den var att den blev för stor och svämmade över alla bräddar. Hos mig klättrade den upp och blev en och en halv meter hög innan den föll ihop och täckte det den var samplanterad med. Nu är den som sagt begränsad och under äppleträden håller den sig på till mer normala höjder.
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  15. Rozanne er et virkelig hit i haverne på grund af den meget lange blomstring og den smukke blålilla farve der passer ind næsten alle steder.

    Ha' en dejlig aften .-)

    SvaraRadera
  16. Visst har det varit skönt att slippa höstregnen och kunna njuta all blomning. Undrar ändå om inte dina nävor tar priset.
    Hoppas hinna skicka lite bokstäver till dig i nästa vecka! Listan är lång men nu är jag snart hos dig.
    Ha det bra,
    Eva

    SvaraRadera
  17. Det er helt ovanligt. Men sikken vacker blomma. Den passer rigtig fint dér.

    SvaraRadera
  18. Der er ingen anden Geranium, der kan måle sig med 'Rozanne' (eller 'Jolly Bee' - som dog er lidt højere og nu desværre ude af handlen), hvad angår blomstring og blomsterstørrelse.

    Din 'Rozanne' er placeret i smukke omgivelser - gråt og blåt er virkelig en god kombination.

    Kh. Marlene

    SvaraRadera
  19. Oj, vad fint! Tänk att det fortfarande är så varmt och fint i November! Här i Kanada är det också oväntat varmt, 11 grader och strålande sol idag exempelvis.. Vad himla roligt att läsa om dig på odla.nu! Grattis!

    //Maja

    SvaraRadera
  20. Åhh, så fin hon var 'Rozanne' att hon sedan har blommat i flera månader gör henne bara mer attraktiv :=)

    Härliga bilder!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  21. Vilken härlig färg, det riktigt lyser om den och speciellt ihop med det silvriga bladverket i sista bilden. (Kanske är så, att november behöver vara lite mörkt för att man verkligen ska uppskatta dessa ljuspunkter? ;-)

    Ha det gott!
    Annika

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Vilken färg dina måste var de finaste av alla! Som du säger så passar de till fint till silver och även grönt.
    Vilken fin bild du´har längst upp.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina