onsdag 5 januari 2011

Botan

Man måste inte åka till andra sidan jordklotet när man längtar efter värme, grönska och frodighet så här års. Man kan bege sig till växthusen i Botaniska trädgården (om man inte har alltför höga krav...).


Märks det att jag gillar de här fönstrena?

Imponerande olivträd                                       


Det gäller att ta till vara det som finns på nära håll! Och det är ganska trivsamt i växthusen och oftast inte någon större trängsel. Växthusen är uppdelade i zoner med olika klimat, t ex regnskog och medelhavsklimat. För er som blir sugna på grönska och värme (och bor i närheten!) är växthusen öppna varje dag mellan 12 och 15.

Trevlig trettonhelg!

15 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att gå där, det är länge sedan jag var där och visste inte att dom hade öppet nu...

  Ha de
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Tänk, det var precis vad jag drömde om i förmiddags =) Botan i Lund väcker dessutom så många barndomsminnen för min del och det är ju aldrig fel. Får nog ta mig en tur en ledig måndag.
  Trevlig helg / gittan

  SvaraRadera
 3. Synd det är så långt till Lund !!! Får väl ta en tur till sonen i Göteborg snart och titta in på Göteborgs Botaniskas växthus istället, fast det är en bit det med i det här vinterväglaget.
  Trevlig helg. Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 4. Vilken tillgång att ha en botanisk trädgård i närheten och fönstren är fina:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Åh, vilka fina myrten du har! Jag är såååå imponerad! Jag älskar formklippta växter och nu vet jag minsann vem jag ska fråga! ;0)
  Jag hoppas verkligen på att få en inglasad veranda till sommaren och då är det ju perfekt att förvara dem där under vintern. Jo en liten fråga kom jag på med en gång... Mina myrten har torkat ihop en gång så pass att nästan alla löv föll av och nu är den väldigt grön i utkanterna men torr i mitten om du förstår. Hur hårt kan man klippa ner den utan att den dör? Lavendel kan man ju inte klippa ända in till veden, men hur är det med myrten?

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Å den som hadde hatt veksthus i nærheten. Jeg skulle gått dit hver dag.

  SvaraRadera
 7. Du kom hurtigt afsted :-) Skønt! Håber det grønne hjalp på energi og humør.

  Bedste vinterhilsner
  Birgitte

  SvaraRadera
 8. Sånt där grått bös som växter på bilden längst ner till höger...
  Sånt har jag i min ena trädgård med!

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt ljus det är i bilden högst upp den från din trädgård menar jag alltså!Jag kan sitta o 'dregla'över bilderna i Ann Larås bok om italienska trädgårdar fasst det inte alls är min stil...men jag drömmer om den stilen.Man kan ju ha en liten hörna med formklippt väl?Jag blir ju mer o mer sugen på det efter att jag hittat din blogg :-)O jag har oxå läst Ulla Molins bok många gånger brukar låna den på bibban.Jag får väl fråga dig till våren sen du som har så många fina gröna klot!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 10. Härligt att få tina upp sin vinterfrusna kropp bland grönskan!

  God fortsättning,
  Rebecca

  SvaraRadera
 11. Lyckliga du som har en botanisk trädgård i din närhet.
  Är glad över att du fotat så man får njuta lite i alla fall.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Sååå trevligt det låter. Håller med om att fönstern verkligen är underbara.

  Fina bilder från din härliga vinterträdgård. Och kaffet i fina koppen!!!! - så mysigt!

  Kram kram Maria

  SvaraRadera
 13. Botan det är min oas också, jag har gått i växthusen och parken sen jag var liten, liten, då med min farmor som hade ett stort botaniskt intresse och kunnande, nu går jag själv eller med min egna barn som också älskar växthusen och parken. Förstår att du gillar! kram Sophia

  SvaraRadera
 14. Underbara Botan! Hade den otroliga förmånen att gå en kurs där för många år sedan under Lennart Engstrand och Marie Widéns ledning. Har sällan träffat på människor med en sån förmåga att entusiasmera, ler bara jag tänker på dem. Lyckliga är du som bor så nära.
  Kramar

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina