torsdag 13 januari 2011

Knut = jul slut och ut?

Nja, lite kan man väl ha kvar?! Det är bara att döpa om till januarisaker! Och hyacint är ju perfekt, lika rätt i november som i april!


Granen har åkt ut, men ljusslíngorna ute i trädgården är kvar, de behövs några veckor till. Och min gren i hallen har förvandlats till en januarigren (först var den adventsgren och sedan julgren, kanske blir den även en påskgren, men då får jag nog byta ut pyntet... och damma den lite...)

Lite vårtulpaner måste också till! Att hålla på och pyssla med växterna, sätta i vas eller plantera i jord, är så trivsamt!

Fortfarande plusgrader för det mesta, men snön smälter så otroligt långsamt! Maken hjälpte mig att gräva upp några tulpankrukor i trädgårdslandet och det gick bra för det var inte mycket tjäle.

12 kommentarer:

 1. Ja visst går det sakta med snön!Vi har nu minus igen :-( Suck o pust halt till tusen är det oxå!
  Så det var ingen fläder.Jag har så lätt för att drömma mig in i fina bilder :-)
  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 2. Åh så fint och läckert:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med - det är bara att döpa om. Jag funderade ett tag på att kalla adventsstjärnorna för vinterstjärnor men tyvärr, det kändes ändå för mycket jul.

  Hi, hi, fina tulpaner du har och snygg vas också. Mina kommer dock inte från Bloom utan från lokal blomsteraffär....Men visst är Bloom en toppenbutik - där kan man fynda!

  Dina tulpankrukor ja, gissa om jag är avis?

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vi har tretton minus just nu, inte kul.
  Har en kruka i växthuset med tulpan lökar är det tid att ta in dom till vinterträdgården nu ? har inte testat förut, läste att ni grävt upp era var säller du dom nu ?
  Ursäkta att jag är frågvis!
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Vi fick 5 nya cm snö i natt - och i helgen blir det tö. Tur man kan trösta sig med tulpaner. Vita julblommor får gärna stå kvar hos mig men det röda börjar jag bli mätt på.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Mitt i vintern och då behövs allt som kan pigga upp!

  SvaraRadera
 7. Ja här kom mer snö i natt, det kunde lika gärna vara frost för min del om det bara ska var pyttetö..Visst behövs blommor, och jag tycker som du det är väl bara att använda blommoran även om de är "jul"blommor. Hyacint är ju egentligen en vårblomma, så det går väl utmärkt. Köpte billig amaryllis i går, en vacker slank sort med nästan gröna blommor, om det blir som på bilden. ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 8. Jeg frådser også stadig i hyacinter. Det bliver jeg ved med længe endnu. Har et lager stående i køkkenvinduet, som jeg kan plukke af. Så er det lidt anderledes end i december, hvor de stod i potter ;-). God fredag!

  /Birgitte

  SvaraRadera
 9. Har också hyacinter och amaryllisar blommande nu... och tulpaner ;-) Går finfint tycker jag!!! Men du..... har du (eller maken då.....) grävt fram tulpankrukor.... aha..... är det dags nu.... att börja väcka dom små liven? Själv får jag nog vänta bra länge till.... Har faktiskt aldrig drivit tulpaner i kruka förut, men nu har jag både en i källaren som börjat titta fram, och sen några som står i växthuset i djup dvala....

  Grenar kan döpas om månadsvis tycker jag!!! eller hur..... ;-)))))

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Hej fina du! Tycker absolut du kan ha din prydnadsgren kvar hela året. Jag har kvar mitt träd... ;) När det blir påsk hänger jag små lackade påskägg och små vaser i det med blommor och blad. Vaserna hänger sedan med fram till hösten... :)
  Underbart med blomfrossa! På söndag ska jag frossa ordentligt! Då blir det besök på Wij Trädgårdar som har tulpanutställning. Kul!
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 11. Tro det eller ej jag skall fota jul i helgen... men när det är klart då är julen slut absolut...
  Älskar tulpaner.
  Ha en skön lördag
  Annika

  SvaraRadera
 12. Glad tulpanens dag! :)

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina