måndag 17 januari 2011

Fem plusgrader och nu...

...kommer de! Lika spännande varje år att leta efter de första vårblommorna. Jag hittade snödroppar som stack upp några cm och några vintergäck som började visa färg.


I förra inlägget skrev jag om böcker som var mina favoriter i början, men även en trädgårdsresa till England, som vi gjorde när vi hade haft trädgården i två år, betydde jättemycket. Vi bilade runt med egen bil och hade fått tag på en lista med intressanta trädgårdar. Vi besökte bl a Barnsley House, Hidcote, Kiftsgate, Hestercombe, East Lambrook Manor, Barrington Court, Montacute,Tintinhull, Knightshayes, Sissinghurst, Great Dixter, Beth Chatto och Wyken Hall. Hur i hela världen hann vi med allt detta?!

Det var en fantastisk resa, vi såg otroligt mycket fint och fick många favoriter. En av dem var Rosemary Vereys Barnsley House (hon var själv på plats och sålde växter). Vi var där när tunneln med gullregn och allium blommade, helt otroligt! Och the knot garden! På den tiden hade vi ingen digitalkamera så tyvärr har jag inga egna foton att visa, men titta på några bilder här: http://www.barnsleyhouse.com/gardens/. Huset är hotell i dag, ett dyrt sådant tror jag, men man får titta på trädgården om man dricker te där.

24 kommentarer:

 1. Nämen fy vad orättvist ;-)här finns ingen bar jord minsann.
  Vad många fina trädgårdar du varit i!Synd att inga bilder finns alltså digitala.O den där vackra tunneln som man sett i så många böcker o tidningar suck.Är din man oxå intresserad eller?Min sambo är måttligt road men har ställt upp på MÅNGA trädgårdsturer under åren! :-)Nu är han så GLAD över min lilla trädgårdsförening så slipper han!

  Kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Åh jag blir grööön av avund! Om jag gräver 1 1/2 meter rätt ned i snön så ser jag lite grönt av gräsmattan... men det känns inte ett dugg vår iallafall faktiskt! =)

  Ha en fin kväll.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 3. Åhhh, så underbart!!! Jag blir avis! Mina rabatter är minsann fortfarande snötäckta. Jag har faktiskt varit ute och skottat bort lite snö idag för jag blev så sur på den.

  En sån resa ni gjorde! Måste varit fantastiskt. Någon gång ska vi också göra en sådan.

  Kul att läsa om dina bokfavortier. Två av dem är också mina favoriter mn "Lust och fägring" har jag inte läst...ska nog köpa om jag hittar...

  Nu ska jag surfa in på din länk till Barnsley House.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Blir så glad varje gång jag öppnar din blogg och ser allt det gröna, och snart har ni grönt på riktigt:)
  Finns väl inget bättre än en trädgårdsresa, ser fram emot min englandsresa.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Her er sneen også væk. I mangel af min have gik jeg forbi parken, men desværre ingen vintergækker eller tegn på erantis. Nu er jeg spændt på weekenden. Lyder som en dejlig haverejse.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvaraRadera
 6. Åhhhh, så härligt med snödroppe- och vintergäckskänning. Även om jag bara bor ca 45 min bilfärd bort räknar jag inte med att få se våra på minst en månad...längtar!
  Vi har också bilat runt i England och bott på B&B for Garden Lovers, det är verkligen minnen för livet...minnen som formats till tankar och planer för den egna trädgården; berikande!
  Ha det fortsatt gott,
  Lydia

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt härligt det lät med er trädgårdsresa och vilken tur du har med en man som också är intresserad. Tyvärr hade jag nog inte fått med min. Möjligtvis om vi besökte lika många pubar som trädgårdar, så kanske...:-)

  SvaraRadera
 8. Hej Katarina,

  Så ljuvligt att få se sådana vårtecken här hos dig. Lite roligt att snart träda in i mitt andra år som bloggare och få uppleva en ny omgång "vårspan" hos bloggvänner, lika ljuvligt denna gång!

  Jo, angående vårt glasrum. Vad jag glömde att skriva denna gång om det är att det egentligen är killarnas lekrum, därav så mycket fria ytor som möjligt att bygga på, rulla omkring på, flyga rymdskepp på, etc. Jag har oftast väldigt sparsamt med växter här då de på sommaren raskt dör i värmen och på vintern, på nätterna när vi inte har elementen på där, blir lite kalla och ledsna. Vad gäller vårsådd så har det hänt att mannen i huset, odlaren av oss två, har ställt några brickor med små krukor här, men sedan har vi ett litet växthus längst ned i trädgården också.

  Varma hälsningar till dig och håll utkik efter fler knoppar - vi längtar att se varenda en! :-)

  Helena

  SvaraRadera
 9. Tveksamt om man får familjen med sig på en trädgårdsresa......;) Får väl bli nån gång o framtiden......
  Vintergäck har jag inte sett än....

  SvaraRadera
 10. Din lyckost ! Där mina snödroppar brukar komma ligger det nog en halvmeter snö kvar...men det töar idag rätt bra, hoppfullt !
  Ha en fin vecka
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Hej Katarina!
  Så härligt att kunna se vårens växter i trädgården. Här ligger allt under djup snö.
  Förstår att din Englandsresa måste har gett enorma intryck. Vilken upplevelse! Har själv åkt buss på Londons gator som var kantad av blommande Gullregn...

  SvaraRadera
 12. Fler än jag som avundas eran resa;) Låter toppen!! Sambon är noll intresserad av trädgård så honom skulle jag aldrig få med mig:) Men jag och två vänonnor spar till en trädgårdsresa. Vi har drömt om just England:) Tack för alla tips!!

  SvaraRadera
 13. En resa att minnas, och en sån som jag längtar efter..
  Kul att dina vårblommor kikar fram, här ligger de under snö, fast i går kikade en julros fram, lite, lite, kanske den tinar fram i dag.
  kram Sophia

  SvaraRadera
 14. Åhh jag vill också göra en sådan resa!!!

  SvaraRadera
 15. Åh, åh, åh............ vad glad jag blir över att få se dina vårtecken!!!!! Så helt magiskt underbart! Känns trösterikt att veta att det går åt rätt håll någonstans i allafall i vårt avlånga land. Ahhhh.......... Hos mig lär det dröja till i april någon gång innan något grönt överhuvudtaget kan ses med blotta ögat. Och då menar jag kanske inte ens snödroppar eller liknande, utan snöfria ytor ;-)

  Känns riktigt bra att man får följa med på din och andras vårteckenresor i väntan på sin egen....

  Men vilken fullspäckad resa ni gjorde!!! Oj, så många trädgårdar ni hann med! En sån resa skulle jag också vilja göra. Men då måste man nog ha bil...... Det är väl det enda..... Vilka tyckte du var mest sevärda?

  Många kramar
  Charlottte

  SvaraRadera
 16. Så underbart med knoppar!!! Som så många andra skriver så lär det ju dröja hör uppe hos mig innan det är dags. Men jag njuter mer än gärna av dina knoppar så länge. :) Men vilken resa ni gjorde. Fantastiskt! Jag och maken drömmer också om en bilresa till england. Då kan din lista på trädgårdar komma väl till pass. Även om maken är långt i från så trädgårdsbiten som jag är ... ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 17. Jag måste också ta en runda i trädgården imorogn och se vad som tittat fram ur snön. Den bästa tiden på våren är när alla snödropparna tittat upp.

  Vilken otrolig massa trädgårdar ni besökte i England! Hur länge var ni där? Och i vilken del av England befann ni er?

  SvaraRadera
 18. Snön försvinner från taken så det blir stora högar på marken, socker topparna som förut var osynliga sticker upp 30-40 cm ovanför snön, men marken syns inte ännu.
  Engelska trädgårdar är så inspirerande ska göra min tredje resa dit i sommar.
  Mariana

  SvaraRadera
 19. Alltså här i Oslo är det länge till det kommer några knoppar! Slask slask slask. Men så härligt att få se på dina! Längtar....

  SvaraRadera
 20. Men vilken resa, himmelriket och paradiset på samma gång!!! Har lovat mina tre grabbar att de ska slippa trädgårdar på semestern, men snart är det bara en som åker med - och dååå!!!
  Vi har fortfarande inte en gnutta barmark här 'i norr' - otroligt!
  Kramar

  SvaraRadera
 21. Härligt! Ni har kommit längre med våren där nere - bara att erkänna! Vilken trädgårdsresa! Antar att "vi" betyder du och maken - skulle aldrig ske i världshistorien att min make skulle åka på trädgårdsresa. an klipper gräsmattan och klipper häckarna, punkt slut. (Om det inte är något alldeles extra stort och tungt förstås...) Måste fråga en expert också: vet du var man kan köpa gräsfrö? Menar förstås inte till gräsmattan:) Skulle vara kul att prova så eget...

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 22. Ja hur i all världen hann ni allt det?
  Låter ju helt undrbart.
  Jag såg snödroppar idag har ett litet ställe där de alltid kommer tidigt.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 23. Vilken underbar header du har, och dina trädgårdsbilder är ljuvliga, nu sak jag fortsätta drömma mig bort i din trädgårdsvärld.....

  Ha en bra dag!
  Kram Therese

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina