lördag 1 januari 2011

Gott Nytt År

Jag har, förutom mina myrtnar och lite annat i vinterträdgården, inte många krukväxter inne. Men några paradisträd, Crassula ovata, har jag i alla fall. Mycket eftersom de är så tåliga och kan vattnas lite hipp som happ när man kommer ihåg det. Och nu har min misskötsel gett resultat!


Små, rosavita blommor i skyar, riktigt fina! Anledningen till blomningen tror jag är att de står i vårt ouppvärmda sovrum som vetter mot söder. Jag är en riktig frysekyckling som går med tjocka koftor från oktober till mars, men när jag sover vill jag ha det svalt (dvs iskallt) i rummet, och fönstret öppet även när det är 15 minusgrader. Och det är nog kylan paradisträden har gillat. Eller också är det ett sista desperat rop på hjälp...

Vädret på nyårsafton var inget vidare; runt nollan, dimmigt och duggregn på dagen, men konstigt nog var det inte speciellt halt. På kvällen började det blåsa ordentligt och dimman försvann, och tur var det för annars hade vi inte kunnat se några fyrverkerier! I dag på nyårsdagen är det fortfarande runt nollan och blåsigt men soligt. Perfekt dag för vinterträdgården.

God fortsättning på nya året!

12 kommentarer:

 1. Hej Katarina,
  Idag vill jag passa på och tacka för all underbar inspiration och kunskap jag fått här hos dig under året som gick!

  Jag vill också passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt Trädgårdsår 2011!!!!

  Kram, Charlotta

  SvaraRadera
 2. Det var da en riktig sjarmerende måte å be om hjelp på. Den burde så avgjort få samme behandling neste år.

  Godt nytt år, du har en hyggelig blogg som jeg kommer til å følge i 2011 også.

  SvaraRadera
 3. Takk for at du deler din vakre hage med oss. Jeg legger meg på som følger, vil gjerne lese alle dine flotte innlegg. Ønsker deg et fantastisk nytt hageår!

  SvaraRadera
 4. Rigtig godt nytår til dig! Har godt læst et sted, at paradistræer blomstrer, når de bliver pint. Det er bare aldrig lykkedes for mig. Måske har de stået for varmt. Smukt er det ihvertfald.

  /Birgitte

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Önskar dig ett fantastiskt gott trädgårdsår. Ser fram emot att fortsätta följa dig under 2011. Så glad över att jag hittade dig och din underbara trädgård! :)
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 6. Gott nytt år!
  Kul att titta in här!

  SvaraRadera
 7. Så fina de blev, dina paradisträd. Jag ska genast sluta vattna mina!
  Kramar och God fortsättning.

  SvaraRadera
 8. Men du detta måste jag visa svärmor!Hon har många paradisträd(fasst hon kallar dom pengablommor) o alltid haft.De har då aldrig blommat!!!Kul söta var blommorna oxå :-)
  Gó fortsättning på det nya året o kram från mig!

  SvaraRadera
 9. Så fina blommorna är, jag har aldrig sett blommor förut, de trivs nog i kylan i ditt sovrum! Förunderligt när blommor som aldrig blommat plötsligt blommar.
  Jag är som du vill ha iskallt när jag sover har alltid öppet fönster, fast när det snöstorm måste jag stänga, det blir drivor inne annars ( det har det blivit ibland för jag glömt fönstret). Gott nytt år och trädgårdsår!
  kram Sophia

  SvaraRadera
 10. Min Crassula har aldrig blommat, söta blommor den har.
  Önskar dig god fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 11. Har ett paradisträd också , fast min har minsann aldrig blommat;) Söta små blommor!
  God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 12. Grattis... får man lov att säga!!!! Vilken fin överraskning.... Har aldrig sett Paradisträd blomma förut.... Har också såna av samma anledning som du..... Det där med vattning av inneväxterna är det skralt med.... Ja, förutom då av mitt myrtenträd ;-) Man kan undra varför det är så egentligen? Ja menar det gröna intresset finns ju där.....

  Gott Nytt År Katarina! Är mycket glad över att du startade din mysiga och insprirerande blogg..... Jag är ju tokkär i din trädgård och du är som en guru för mig när det gäller det sköna formklippta.....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina