tisdag 23 november 2010

Nu är det svårt ...

... att hitta den rätta trädgårdsentusiasmen. Ja, det är ju faktiskt svårt att hitta trädgården överhuvudtaget i det här kolkällarmörkret, suck. Igår eftermiddag kom det in ett riktigt bläväder, temperatur runt nollan och lätt regn blandat med ösregn! Så här såg det i alla fall ut innan regnet:

               

Det var den svängda ligusterhäcken och blåtåteln, som fångade min uppmärksamhet. Att ha soffan ute hela vintern känns bra, kanske kan man sitta där en stund någon dag, utrustad med filtar och fårskinn! Egentligen tycker jag det är ganska OK i november, man kan vara inne och pyssla och ha det mysigt, men samtidigt saknar jag verkligen att kunna vara ute i trädgården en stund på eftermiddagen. Kanske skulle jag skaffa mig en pannlampa?!

12 kommentarer:

 1. Ja visst är det kolmörkt om kvällarna när man kommer hem från jobbet! Idag hade jag tur och hann gå en långrunda med hunden, men sen fick vi nästan famla oss hem i mörkret.
  Trädgården får stå tillbaka nu, men det är tyvärr en hel del kvar att göra här innan jag kan luta mig tillbaka...hoppas inte väderleksrapporterna stämmer! :o)
  Ha en fin kväll,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Här har vi både fått snötäcke och islager idag. Visst blev det genast lite ljusare men jag vågar mig inte så långt ut på stengångarna. Har aldrig varit mycket för akrobatik!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken skillnad det ändå är i vårt avlånga land. Det känns som det fortfarande är höst hos dig och här har vi haft vinter i ett par veckor snart... :) Ser iaf härligt ut att ha en soffa att sitta på när solen visar sig fram.

  Det låter bra med solfjäderslönnen. Skulle passa bra med den tror jag. Har du någon aning om hur härdig den är? Är det 'Aureum' du har?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Pannlampa låter inte dumt....hihihi
  Man vill så gärna men skönt är det inte just nu....
  Det ska bli härligt när snön kommer för då blir det mycket ljusare.

  Ha de
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Pannlampa, långkalsonger och en eldkorg kanske?
  Det är ju inte precis så mycket som måste göras i trädgården just nu så man kan ju mysa inomhus med gott samvete....Fast just nu ser det att kunna bli lite snöskottning imorgon ;))

  SvaraRadera
 6. Pannlampa är bra! Grävde ner sista perennerna i går med pannlampan.. Din trädgård ser vacker ut trots vädret, men visst är det en saknad att inte kunna hålla på i trädgården på samma sätt.
  ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker faktiskt att det kan vara skönt med vintervilan, att vila från trädgården, eller också är det ett sätt att gilla läget, min trädgård är täckt av snö... Men mörkret har jag svårt att stå ut med:(
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Men du har det ju fortfarande sååå vackert i din trädgård... snöfritt och allt.... så man kan se den.... även om det mestadels är mörkt..... Pannlampa kan jag verkligen rekommendera. Men luras inte att köpa någon dyr.... Vi har massor av pannlampor och den dyra för nästan 1000 kr (som maken bara måååste ha för att kunna åka längdskidor i ett ej upplyst spår......) var mycket sämre än den vi hade köpt på Clas Olson för 39 typ....

  Härligt att ha soffan kvar ute i vinter..... Kan se dig framför mig där du sitter bland dina filtar och njuter en stund....

  Fniss Katarina..... Jo, jag pyntar faktiskt både i fjällen och hemma, fast det blir mycket mindre i fjällen.... mest en gran bara... å där finns inga cerise kulor eller så.... utan där är det enkelriktat stilrent... det är hemma jag leker loss lite...... ;-)

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Men du tänk på att du fortfarande ser din trädgård:)Här är det snötäckt o stormar som bara den.Fasst i går var jag ute en stund pulsade runt fyllde på frön o nötter till pippina.Jag längar!!!Det ska bli så kul att följa alla trädgårdsbloggare till våren när det drar igång.Jag njuter av dina bilder från din trädgård du är så duktig på former o rum!
  Kram fr.mig

  SvaraRadera
 10. Pannlampa låter som en bra ide, det blir kanske årets juklapp åt oss trädgårdsfantaster. Men idag var det ju betydligt ljusare när man klev ur den goa sängvärmen, snön lyser upp ganska rejält men det måste ju vara det enda positiva med den, eller... "ler"
  Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 11. Såååå vacker trädgård du har! Pannlampa är en nödvändighet här ute hos oss - trädgårdsarbetet är dock inte riktigt samma sak med den belysningen. Inte en joggingrunda heller....

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 12. Tack för kommentar om buketten, ang echeverian så tog jag bort roten och jorden, stack in ståltråd från 2 håll, vek ner, floratejpade och vips hade jag en 'stjälk'!
  Som det snöar i nv Skåne nu på morgonen!!!
  Ha en fin dag,
  Lydia

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina