söndag 19 september 2010

Fyllt på förråden...

... med D-vitamin har jag gjort idag. Det betyder att jag har legat i solstolen och slappat, härligt! Tillhör definitivt trädgårdssysslornas tio-i-topp! Speciellt när det inte är så varmt, som på våren och hösten, så att man måste ha en tjock tröja eller kanske svepa in sig i en filt, men solen värmer så skönt. Det har varit rejält blåsigt i veckan så dagens sol var mycket välkommen. Jag låg och lyssnade på mitt nyinköpta bambuspel.

Jag gillar det lite plonkande ljudet, det känns rogivande (kanske slumrade jag till lite...).

Jag låg och tittade på honungsrosen på carporttaket och tänkte att den är inte bara vacker när den blommar i juli, även nyponen så här års är något man kan njuta av. 

Och gräsen!!! Ja, jag bara måste visa igen; den här gången är det glansmiskantus `Malepartus´.

Vi skördade ett (!) fikon idag, supergott! Hoppas fler hinner mogna. Det är ett Bornholmsfikon som de första åren bodde ute på sommaren och i vinterträdgården på vintern. Men när det blev för stort grävde vi ner det på ett skyddat ställe intill huset och det har funkat bra. Årets kalla vinter och vår gjorde dock att det kom igång väldigt sent och det är väl anledningen till att inte fler fikon är mogna än.

8 kommentarer:

 1. Låter ljuvligt!!!

  Åh, glanskmiskantus "Malepartus" är ett av de vackraste gräsen tycker jag. Jag har ett i kruka, får se om det klarar vintern i år. Jag satte ett förra året som inte klarade vintern.

  Har du ditt fikonträd i kruka eller i jord? Mitt bornholmsfikon, i kruka, klarade inte heller vintern....deppigt! I år ska jag bli bättre på att linda in krukorna i något varmt..

  Ha det gott och jag håller tummarna för att det blir fint väder i Höganäs i morgon / Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig trädgårdsdag!!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det lät att sitta och slumra i solen. Det måste jag testa någon gång. ;-).
  Vad har du gjort med ditt Malepartus?? Mitt ser inte alls ut så, det har inte ens börjat veckla ut sina blommor. Snyggt med blodtopparna (eller?) framför.
  Ha en skön vecka.

  SvaraRadera
 4. Gillar också det där klonkande ljudet från bambuspelet.... Skönt att bara slappa.... och höstolen är precis så där skön som du beskriver den..... mysmys..... SÅ helt underbart vackert glansmiskantusen är tillsammans med blodtopparna (!?)... sagolik kombination.... Den ska jag lägga på minnet! Åh, vad kul att kunna skörda ett eget fikon.... DET får jag nog aldrig uppleva.....

  Ha en bra vecka!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Miscanthusgräsen är verkligen fina! Jag var lite orolig i våras för jag tyckte att gräset verkade ha tagit lite stryk av vintern. Men, det kom igen och är faktiskt större än i fjol. Har varit i Karl Foersters trädgård i Potsdam och beundrat hans gräs.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Åh, jag tror jag vet hur skönt det var i solstolen. Så där som du beskriver är det bästa jag vet. När solen värmer upp så där precis lagom så man kan känna sig lite dåsig. Skall nu också kalla det för "trädgårdssyssla" så känner jag mig inte så skyldig nästa gång, jag har ju bara sysslat i trädgården.
  Är också lite nyfiken på vad du parat gräset med, är det blodtoppar som det gissas ovan? Du får nog göra ett inlägg om det.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jo, det är den kära blodtoppen som syns tillsammans med gräset. Ren slump, jag tänkte inte på den kombinationen när jag planterade, ibland har man tur! /Katarina

  SvaraRadera
 8. så har jag lärt mig en ny trädgårdssyssla:) ska nog bli den vanligaste ett tag framöver, skratt!

  Gräs är så fint, pricken över i hela sommaren och majestätiska under hösten! Bingo helt enkelt!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina