söndag 12 september 2010

Rundtur, del 2

Från dörren till vinterträdgården svänger vi tillbaka ut på kullerstensgången vid den svängda ligusterhäcken. Häcken är formad på det sättet för att man ska styras rätt och inte slå huvudet i träden. Vi planterade första delen av häcken (små barrotade planor) för ca 12 år sedan och har sedan förlängt den två gånger så att den nu går ända fram till plommonträdet.
Vi går förbi den rödbladiga perukbusken, den lilla vitstrimmiga bambun, hostorna, hasselörten och de japanska lönnarna, en gul och en röd.

Vi går vidare mot carporten och passerar julrosorna, som trivs utmärkt och ger massor av nya fröplantor. Vi pressar oss förbi Stanwell Perpetual-rosen, som blommar fint fortfarande och Rose de Recht, som också blommar lite grann. De annars så friska rosorna har tagit mycket stryk av torkan i sommar.

Vi slipper se soptunnan för den har eget rum bakom ligusterhäcken. Rakt fram är det häck av avenbok.

Vi tittar upp på honungsrosen `Aksel Olsen´ på carporttaket
 och minns sommaren (suck)
Vi går förbi carporten med den röd-grå-rabatten.
Vi får böja oss lite för att komma förbi bergklematisen som växer på förrådet

Sedan får vi nog pusta ut lite på bänken vid Ferner Osten-gräset och fortsätta turen en annan dag.

7 kommentarer:

 1. Oh! Helt fantastiskt - vilken skön helhet!
  Travlig kväll!
  S.

  SvaraRadera
 2. Vilken harmonisk trädgård du har. De lugna färgerna och de vackra formerna...wow! Och en bergsklematis har du också, din lyckans ost.
  Ha en fin vecka. Lotta

  SvaraRadera
 3. Helt underar rundvisning....supet härligt och vilken plandering otroligt genomtänkt. Finns det någon chans att få komma på besök?

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Det är tur att du visar din trädgård i lagoma doser.. .puuuhhh..... Så man hinner ta in allt vackert..... Du har en sån vacker och genomtänkt trädgård att jag nästan svimmar.... Blir intresserad av att få veta dina tankar kring din trädgård, varför du valt de växter du valt och ja, dina tankar i största allmänhet när du har komponerat.... Berätta!!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Hej Katarina!
  Vad tur att du hittade till min Blogg så jag hittade till din :=)
  Vilken fantastisk vacker trädgård du har!
  Snyggt med klippta klot och häckar. Ser verkligen fram emot av att få se restan av trädgården.
  Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 6. Jag blir helt stum av beundran när jag ser dina bilder på din trädgård. Den e helt underbar med all sin lummighet och lugna färgkombinationer!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina