måndag 6 september 2010

Septembervyer

 
Utsikt från trappan 

Gången utmed vinterträdgården
 Kullerstensgången till carporten

 Gången utmed carporten (hoppas stenhögen i bakgrunden snart blir en ny stenläggning...)

(O)gräsmattan

Pipen på trappan!

 Kullerstensgången utmed svängda häcken

Idag cyklade jag förbi Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik på vägen hem, skulle bara komplettera mina lökar lite... Det blev Thalianarcisser, Queen of Night-tuplaner, Black Hero-tulpaner, Black Parrot-tulpaner, Spring Green-tulpaner, stjärnhyacinter, oj då... Men tulpanerna och narcisserna ska ner i krukor. De får övervintra i trädgårdslandet och tas sedan upp till våren och drivs fram i vinterträdgården. De brukar komma igång lite tidigare än de i rabatterna. Jag gillar att ha tulpaner på trappan, därför sätter jag dem i kruka första året, sedan försöker jag hitta en plats åt dem i rabatterna år 2.

5 kommentarer:

 1. Jag säger bara wow!!! Din trädgård ser verkligen helt fantastisk ut. Jag bara älskar dina växtval doma klippta kloten och häckar som delar av, markteglet, kullerstensgången och singelgången. Så fint med den öppna delen under fruktträden, där blir man sugen på att sitta och njuta (i skönaste möblerna dessutom).

  Vilken inspiration!

  I denna veckann ska jag också ta mig ner till Lilla Fiskaregatan och botanisera i lökar:o)

  Ha det gott,
  Maria

  SvaraRadera
 2. WOW..... Alltså du måste ha en av de finaste trädgårdar jag sett..... Blir alldeles till mig..... Blir nyfiken: hur länge har du hållit på och forma alla häckar och klot? ... och vad är det för snyggt du har i de mindre krukorna på översta bilden? Är det myrten? Hypervackert.....

  Jag säger bara: visa mer snälla, snälla du Katarina.... Din trädgård är ett himmelrike....

  Du gjorde helt rätt i att lapa sol i helgen. Det gjorde jag också, lite grann.... Men, det gäller att passa på när lusten sätter in.... Vet aldrig när det kommer nästa gång.... Familjen är inte direkt bortskämda med sådana husmoderligheter jag bjöd på i helgen :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Kære Katarina - har lige været inde på din nye blog. Og jeg kan kun sige én ting - wauw, hvor er det flot. Jeg glæder mig til at fordybe mig senere. Er lige på vej ud af døren. Vender tilbage.

  Bh Claus

  SvaraRadera
 4. Men snälla du, så fint du har det. Blir alldeles galen och vill se mer mer mer.-)

  SvaraRadera
 5. Tack för era snälla kommentarer! Fler bilder kommer snart (kanske också på det som inte är så snyggt..). Ja, det är myrten i krukorna, kanske det blir bild på dem senare idag. /Katarina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina