torsdag 2 september 2010

Marktäckare

Så här ser några av mina låga marktäckare ut nu:

Taggpimpinell, Acaena buchanii, är snyggt blågrön och blir en bra övergång mellan grå och gröna växter. Bra bakgrund till det mörka ormskägget.

Liten flocknäva, Geranium x cantabrigiense, blommar med rosa blommor på våren, men jag har den mest för bladen.
Marktäckande benved, Euonymus fortunei `Minimus´.

Gullgröna, Waldsteinia ternata, blommar med gula blommor på våren, men även den har jag mest för bladverket. Den är jättebra under buxbomskloten, för när jag har klippt dem rufsar jag bara lite i waldsteinian så är klippet försvunnet, perfekt!

3 kommentarer:

 1. Snyggt som bara den allihopa. Taggpimpinell har jag aldrig sett, men blev väldigt sugen på. Speciellt i din tappning med de mörka bladen till!

  SvaraRadera
 2. Finfint...... Marktäckare är ju toppen. Har också ormskägg på samma sätt som du..... Fast jag måste flytta på mina 'skäggttestar'... dom står tillsammans med för höga kompisar och försvinner nästan... Och det vill man ju inte med såna söta mörka sirliga blad.....

  Din Gullgröna blir jag nyfiken på. Är den släkt med växten Gullpudra månne? Eller är det rent av samma växt, eller inte? ...ifall du vet..

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Jag känner tyvärr inte till gullpudra, tror inte att det är samma växt (har iallafall aldrig sett den benämningen i någon bok). Men gullgröna kan jag verkligen rekommendera, den är vintergrön (åtminstone i Skåne...), växer bra och bildar fina mattor. Kom förbi och hämta en planta!!!

  /Katarina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina