tisdag 14 september 2010

Korta häcksnuttar

Vi har många korta, klippta häckar i trädgården. De är raka eller svängda, låga så att de bara markerar gränsen eller höga så att man inte ser vad som finns bakom. De avgränsar olika avdelningar/rabatter/rum som har olika tema/funktion. De är av buxbom, idegran, liguster och bambu.


 


Ibland är det klot som markerar en gräns:Det är roligt med de korta häckarna, de är inte speciellt betungande att klippa, maken och jag hjälps åt, han är bra på det raka och jag klipper helst rundat.

13 kommentarer:

 1. Det är sååå snyggt med häcksnuttar, och dina är helt fantastiska. Jag blir avundsjuk :o). Vi har planterat häcksnuttar av bok och buxbom som jag nästan drar i för att de ska bli täta och fina...

  Ditt förra inlägg var jättetrevligt. Jag gillar verkligen att du visar bilder där man får en helhetsbild av din trädgård. Otroligt inspirerande!

  Ha det gott,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Ack, ack... så fina de är rumsindelarna.... och så viktiga för trädgårdens känsla.... Så fint att ni både har raka och svängda avdelare.... Och att ha klot som gräns kan väl inte bli snyggare.... :-)

  Det vore en dröm att ha många små häckar... Har endast en enda.... men den älskar jag.... I planerna och visionerna har jag dock massor.....

  Bra att ni hjälps åt... måste underlätta.....

  Ha det gott!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Så snyggt!!!! Era häckar är verkligen perfekta och sååå karaktärsfulla! Hoppas att min lilla ligusterhäck tar fart nästa år - i år hände ingenting! Häckar (formklippta) är något jag vill ha mer av!! Din trädgård verkar helt fantastisk!!

  Kram,
  S.

  SvaraRadera
 4. Så himla snyggt, rumsavdelare något man önskar i sin lilla trädgård. Gräsmattan bli minde hela tiden......jag kommer jätte gärna och tittar in på din trädgård en dag och såklart hälsar på dig.

  Hör av mig
  Kram anna

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt! Har funderat på en liten bokhäckssnutt som ska dölja komposten men nu blir jag ju sugen på bambu! Får nog tänka en omgång till innan jag planterar.

  SvaraRadera
 6. Först så ville jag ha klot och nu vill jag ha låga häckar också.
  Vad ska du presentera härnäst???

  Fint är det i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Åh, det är så snyggt, så snyggt med det gröna. När jag hälsar på min syrra i Lund (Arendala) nästa gång, så tänkte jag se om jag kan få komma förbi på en kopp thé kanske:-) Blir väl till sommarn...
  Kram H.

  SvaraRadera
 8. Härligt snygga häcksnuttar måste jag säga.
  Jag har runda små häckar runt mina äppelträd det blir så himla snyggt och ordnignssamt liksom.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Mamma mia, så underbart du har det. Sååå snyggt! Det runda blir ju som bekant rundare i kontrast med det raka, bara dör av avis.....

  Å bänken.... vill jag se mer av
  eller ja allt, hahahhaa

  är typ beroende

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vilken FANTASTISK trädgård ni har!!!! Och nog ser man inspirationen från Ulla Molins trädgård! Vad skickliga ni är!!! Ja, jag har läst en bit ner och gått på båda rundvandringarna! Jag kommer tillbaka och läser mer gamla inlägg, för det är så intressant och väldigt vackert!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 11. PS
  Din vita blåverbena har nog den vackraste färgen!
  /R

  SvaraRadera
 12. Tack för alla snälla kommentarer! Småhäckarna är verkligen bra; billiga att plantera för man behöver inte så många plantor och snabba och lätta att klippa, man behöver inte många timmar för att göra det och ingen stege heller. /Katarina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina