fredag 22 oktober 2010

Mera höst i en hast

Kanske man måste skynda sig och ta lite höstbilder nu?! Frost i helgen och snöblandat regn häromkvällen, men förhoppningsvis var det bara lite skrämskott, jag vill ju ha mer höstfärger! Jag räfsar nedfallna löv från äppelträden på min lilla gräsmatta, en liten stund nästan varje dag. Ett lagom litet pyssel, gräsmattan är bara så där 50 kvm så det är snabbt avklarat, men jag är i alla fall ute och får lite frisk luft. Och luft är det väldigt gott om här i dag, det blåser duktigt! 

Ullungrönnen har verkligen kommit igång nu! Den börjar högst upp i toppen, bladen på grenarna längst ner är fortfarande gröna. Bären är i det närmaste självlysande!
 

Kornellens röda blad varade inte länge, men de bara röda grenarna är också fina, och det är ju främst för dem jag har kornellen.
 

Det ser inte ut att bli något solstolssittande i helgen, tyvärr. Men jag hoppas få tid att läsa lite i
några trädgårdsböcker, bl a Trädgårdsterapi av Patrik Grahn och Åsa Ottosson. Den handlar om rehabträdgården i Alnarp, vi ska dit på studiebesök med trädgårdsföreningen på jobbet på onsdag, ska bli jätteintressant!

11 kommentarer:

 1. Din ullungrönn har verkligen antagit en vacker färg och bären riktigt ropar på att bli förvandlad till gelé!
  Snön kom verkligen som en överraskning, men den har redan börjat smälta. Tur det, för det finns mängder av löv att räfsa upp.
  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Härliga färger...man kan verkligen njuta av allt rött och gult nu.
  Jag har en del att räfsa, jag brukar räfsa lite "slarvigt" och köra över resterna med gräsklipparen ;)
  Ha en bra helg ;)

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ha en trädgårdsförening på jobbet.....när jag tänker efter har vi kanske träffats....i våras var jag med ditt jobb hos Ingvar Andersson trädgård. Jag och en kompis var inbjudan av Invars bror att vara med.

  Ha de
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Vacker höst hos dig:)
  Jag hoppas på lite höstbilder i helgen, räfsar gör jag mest till våren.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar trädgård du har! Jag har tassat runt lite här inne nu och kikat på fantastiskt vackra bilder från en jättefin trädgård. Dina mulliga gulliga buxbomsbollar (?) är helt underbara och du har ordnat det så fint hos dig.

  Tack snälla du för påhälsningen hos mig - en så trevlig överraskning. Men jag vet ju att vi har flera "gemensamma bekanta", både i Sundsvall, Boston och Stocksund (för att nämna några), så kanske är det inte så konstigt att vi ses... ;-D

  Varma hälsningar och en trevlig helg hälsar
  Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 6. Fantastiska Katarina!
  Du är helt grym på det här med gräs! :D
  Fina höstbilder du har lagt in också. Här verkar det bli fint väder i helgen så jag hoppas att det blir tid för lite fotografering.
  Kram kram!

  SvaraRadera
 7. Ullungrönnen är verkligen fin.
  Fina foton. Som vanligt. Din trädgård må vara liten men motiven många och fina.
  En så fantastisk trädgårdsförening på ditt jobb. Avundas dig.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Så fin din ullungrönn är. Visst vore det snopet om alla bladen trillade innan de visar sina fantastiska färger.
  Ha en härlig helg. Kram

  SvaraRadera
 9. Låter som en spännande och rolig utflykt! Säkert inspirerande.
  Den rönnen vill jag ha!!! Måste skrivas upp på min lilla lista;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. ja, nu får man skynda sig... man vet aldrig om det är vitt ute när man vaknar en morgon... Fast det är ganska fint det också.. Men jag förstår precis vad du menar... känner likadant. Lite tidigt är det för vinterns inträde....

  Ah, den boken har jag också... Har börjat läsa den och den verkar riktigt intressant. Har ett antal påbörjade trädgårdsböcker som jag kommer 'bränna av i vinter'. Det blir ofta så när jag köper böcker på sommaren. Jag vill så gärna läsa dom på en gång, och börjar optimistiskt. Men sen räcker inte tiden till, för ja.... det finns ju annat som lockar ute.... Så då blir dom liggandes till vintern, vilket ju inte är helt fel.....

  Kul, kul att få besöka rehabträdgården i Alnarp... Det blir väl en rapport här på bloggen..... ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 11. Du har bär kvar på din Ullungrönn! Här äter Koltrastarana upp dem så snart de hunnit bli hyfsat röda. Men jag njuter av den vackra hörstfärgen på bladen desto mer istället. Hoppa solen tittar fram en stund ihelgen / gittan

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina